Under hösten 2021 är vi taggade upp till öronen att köra vårt pilotprojekt #circuslab, som vi hoppas kommer kunna bli ett årligt återkommande koncept inom Karavans verksamhet!


En kaosverkstad och idésmedja där vi vågar att misslyckas, vågar att vara på hal is, ute och cykla, men förhoppningsvis kan bana nya vägar för cirkus i samtiden.


Det är ett koncept där en grupp individer från ett brett konstnärligt (eller vetenskapligt) fält, får utrymme och tid att tillsammans med professionella cirkusartister kollidera sina konstformer och utveckla idéer som föds ur detta.


Syftet är att få tid till innovativa, djupdykande processer som vanligtvis inte ryms i tidsplanen för större scenproduktioner. Vi hoppas kunna så små frön som sedan varsamt kan tas med av alla inblandade i framtida uppdrag.


En annan viktig del är att nå ut med alla små framsteg, misslyckanden och spridda tankar i dessa processer genom att ha ett aktivt flöde av inlägg med hashtaggen #circuslab, samt flertalet (fysiska eller streamade) work in progress för en intresserad allmänhet och andra konstnärliga utövare, nationellt och internationellt.


Vi tror på #circuslab som en del i visionen om ett öppet Skåne där utveckling, möten och nyfikenhet ska premieras.


I vårt pilotprojekt under hösten kommer Josefin Karlsson, Mikkel Hobitz och Erik Rask dela med sig av sina experiment. Det har beställts accelerometrar, gyroskop, magnetometrar, puls-sensorer osv osv. Nånting är gång…