SCENKONSTKOLLEKTIVET KARAVAN

VILKA ÄR VI


Karavan


Vi på Karavan har producerat flera föreställningar, med kulturstöd av stad, region och KUR, som vi spelat här på vår egen scen. De har alla det gemensamt att processen varit gruppstyrd med stor individuell konstnärlig frihet. Med hjälp av regissör och provpubliker har vi sedan knutit ihop och utvecklat materialet och landat i olika spännande föreställningar där vi experimenterat med teaterformer och ofta, men inte alltid, har inslag av publikdelaktighet på olika nivåer.

Cirkus Saga


Med humor, slapstick och mycket action skapar Cirkus Saga unika föreställningar där de med absurda inslag och surealistika karaktärer försöker förvåna publiken och väcka intressanta tankar och funderingar. Livsfarliga akrobatiska trix, jonglering och eldsprutande fakirer varvas med, poesi, stämningsfyllda balansakter och mycket komik vilket gör att deras föreställningar har något som passar för en bred publik.www.cirkussaga.com

 

LUR


Ur disiga landskap av elektroniskt skrot har Lur rest sig för att uppmana till olydnad och dans. Gruppen skapar sin live-loopade elektroniska musik genom att spela in hemmabyggda instrument och analoga syntar, som sedan moduleras med DJ-effekter och röstförvrängare. Lur är en visuell musikperformance utan dess like, utvecklat av gamla vänner till nya vänner och har framförts i olika former sedan 2006, från Karavans cirkuskollektiv till New York till Havanna till Berlin till Shanghai.


www.lurlurlur.com