Festival2021

Fredag

19.00-Circus By Me

Mer info

Lördag

11.30-Dancing Marabú

12.30-Skurups

kulturskola

14.30-Arkadia

16.00-Dancing Marabú

19.00-M.P.A.C

21.00-Faela

Mer info

Söndag

13.00-Sara Jane

Med löv och lust


18.00-Mikkel och Joel

Björn

Mer info

Kvällsföreställningarna bokas via kulturcentralen.


Alla föreställningar och aktiviteter som riktar sig till barn/familj är helt kostnadsfria.

HELA PROGRAMMET

Fredag


19.00 - Circus Byme, Plats: Karavan


En akrobatisk föreställning om kvinnans styrka.


Med avstamp i sina egna släkthistorier utforskar sex kvinnliga parakrobater gränslandet mellan att bära och att brista. Tyngd och lätthet. Styrka och skörhet. Glädje och sorg.


Genom tiderna har kvinnor burit barn, potatissäckar, kastruller, vatten-och mjölkkannor, barnvagnar in i bilen och uppför trappor, matkassar från affären, ved, tvätt... och fler barn.


Det får bära eller brista är föreställning som berättar en bärande del av kvinnans historia med akrobatik och samtida folkmusik.


På scen byggs det mänskliga pyramider och imponerande akrobatiska koreografier i nycirkusens innovativa anda.


Biljetter HÄR


Lördag


11.30 + 16.00 - Dancing Marabú, Plats: Enskifteshagen


"Sanpietrini" är en livfull föreställning där två clowner, jonglörer och musiker möts. De gör allt i sin makt för att trollbinda publiken med sina originella och häpnadsväckande trick. Allt i harmoni till live musiken. Föreställning skapades 2006 i Barcelona av det argentinska kompaniet Dancing Marabú bestående av Tomás Taboada och Hugo Coronel och utvecklades sedan vidare under 2020 med stöd av ”Sa Ruga” festivalen i Cagliari Sardinien.
12.30 - Skurups kulturskola, Plats: Enskifteshagen


Vi gästas av de fantastiska ungdomarna i Skurups kulturskolas cirkusutbildning steg 4 som tillsammans med 2 pedagoger kommer presentera sina färdigheter. Showen avslutas sedan med att alla får prova på det fantastiska med cirkus och tillsammans få dansa loss i ett sprakande och inspirerande cirkusdisco. 


14.30 - Arkadia, Plats: Enskifteshagen


Arkadia har mångårig erfarenhet av att underhålla på festivaler och är aktuell på SVT, Liseberg och andra stora scener.


Våren 2018 vann Arkadia Svenska Mästerskapen i trolleri och kan tituleras: Svensk Mästare och Grand Prix-vinnare i Scenmagi samt Svensk Mästare i Barntrolleri 2018. Sommaren 2019 deltog Arkadia på Penn & Tellers TV-program ”Fool Us” som spelades in i Las Vegas. I år sågs han i Semifinal på TALANG.15.30  FELIX, Plats: Enskifteshagen


Felix Störbäck har trollat i 7 år och är endast 17 år gammal. Han är kär i livet uppe på scenen och älskar trolleri. 2017 vann han junior SM i trolleri, förutom att han gigar runt om i Skåne på helgerna så håller han trollerishow på scenen i matsalen i skolan varje fredag vilket har blivit en succé. Ni kommer säkert att se Felix Störbäck på dom stora scenerna i framtiden! Passa på att se honom nu, så kan ni skryta om att ni såg honom först! 19.00 - M.P.A.C - Mighty Performance Arts Collective,

Plats: Karavan


Breast in peace


Bröst, älskade blandning av fett, bindväv och körtlar!


Med utgångspunkt i clown, i spänningen mellan skämskudde och virtuositet, tar sig M.P.A.C. an bröst. Vad säger brösten om tillståndet i den kollektiva människosjälen?

Vem får visa vad, var, hur?


Med clown, dans och cirkus bygger de en plats för humor och sårbarhet, hänförelse och motstånd, tricks och eftertanke.

Vem får visa bröstvårtorna på badstranden? I sociala medier? På den upphöjda scenen i strålkastarljuset? Bröst är för stora, för små, för hängiga, för sexiga, för tunga, för platta, för muskulösa. Ammar du här?! Bröst döljs, saknas och sörjs.


Bröst är en guldgruva för fyra clowner med punkcirkusattityd!


Biljetter HÄR21.00 - Faela, Plats: Karavan


Faela är en av de tre grupper som för tolv år sedan var med och startade Karavan. Gruppen består av musiker från olika delar av världen och med olika bakgrund - en erkänd jazzmusiker, en hemlös akrobat och självlärd gatumusikant som i Malmö möttes och började skapa unik musik tillsammans. Faela är en välkommen påminnelse om vilket kraftfull verktyg för gemenskap musik är. Faelas musik är rytmisk smart och full av glädje och vi är alltid glada när Faela kommer tillbaka till Karavan.


Du som har biljett till M.P.A.C s föreställning stannar bara kvar för att ta del av Faela. Vi kommer servera lite enkel fika och läsk. Vill du ha något annat att dricka så är det picknick som gäller.


Söndag


13.00 - Sara Jane / Kultur Bums, Plats: Karavan


Med löv och lust


En fysisk berättelse om att uppleva något nytt, om våra känslor och om hur det svåra kan bli något vackert.


Berättandet börjar i ett grönskande paradis där åskådaren får följa en karaktär som handlar i omedvetenhet och hamnar i en trasig plast-värld.

Fantasifull kostym och scenografi vävs samman med dansant akrobatik och fysisk teater och ger en visuell och kroppslig kommentar på människans möte med naturen.18.00 - Mikkel & Joel, Plats: Karavan


Björn är en underfundig cirkusföreställning för hela familjen.
Vild akrobatik, magi och otroliga balansakter.
På scenen kan allt hända, kläder byter färg på en sekund
saker försvinner plötsligt och människor blir till djur.
Vi följer en förvirrad cirkusartist som försöker få ordning i kaoset
och förstå vad som är på riktigt.